Pecsétekkel kapcsolatos kérdések

Hogyan tároljam és tartsam tisztán a pecsétet?

A pecsétet érdemes fektetve tárolni, úgy hogy a pecsétgumi ne érintkezzem semmivel, ne nyomódjon a gumi felületébe semmi. Használat után enyhén vizes textillel – lehetőleg frottír anyaggal, ami a kisebb résekből is kiveszi a tintát – töröld át a gumi felületét.

Milyen tartósak a pecsétek, milyen hosszú ideig használhatóak?

A megfelelően tisztított és tárolt pecsétek rendkívül hosszú élettartamúak, nagyon sok lenyomat készíthető velük!

Hogyan tudok több színű lenyomatot készíteni?

Két módon készíthetsz többszínű lenyomatot:

  1. A pecsétgrafika részeit külön-külön beszínezed kis méretű tintapárnával, erre a célra a legjobb a csepp alakú Memento Dew Drop tintapárna.
  2. Külön pecsétre kerülnek a grafika különböző színű részei, amelyeket egymás után nyomhatsz a papírra, ekkor azonban számolni kell azzal, hogy elmozdulhatnak a lenyomatok egymáshoz képest.

Ha színátmenetes lenyomatot szeretnél, akkor beszerezhetsz olyan tintapárnát is, amelyben a különböző színek egymás mellett vannak.

Hol tudok különleges színű tintapárnákat beszerezni?

A pippi.hu és a krokihobby.hu webáruházakban érdemes szétnézni.

Textilre is használhatók a pecsétek?

Igen, ehhez be tudsz szerezni olyan tintapárnát, ami textilpecsételésre is kiválóan alkalmas, ilyen például a Memento Luxe márka. Pecsételés után a lenyomatot vasalással szükséges fixálni.

Kész grafika alapján szeretnék pecsétet készíteni, milyen formátumban küldjem el Nektek?

A pecsét elkészítéséhez a grafika vektoros ai, eps vagy pdf formátumára lesz szükségünk, ebből felár nélkül készítjük el pecsétedet. Ha a file formátum nem megfelelő, vagy bármilyen módosítást kell végezni a kapott grafikán, annak a díja 3000 Ft/megkezdett félóra.

Hogyan tudok szép pecsétlenyomatot készíteni?

A pecsétlenyomat minősége a pecséten kívül a tinta és a papír minőségétől és tulajdonságaitól is függ (pl. a papír nedvszívóképességétől).

A szép lenyomat készítéséhez fontos, hogy a pecsétet sima, de kissé rugalmas felületre nyomjuk rá. ezt úgy tudod elérni, hogy a pecsételendő papír alá helyezel 10-15 darab sima papírlapot, így a pecsét jobban rá tud simulni a pecsételendő papír felületére.

Függ a grafika jellegétől a pecsétlenyomat minősége?

Igen, a vonalakból álló grafikákból készített pecsétekkel sokkal könnyebben, kevesebb nyomóerővel készíthető szép, egyöntetű lenyomat, mint a nagy teli felületű grafikákból. Utóbbi esetben a tinta terülésétől függően, gyakran foltos lehet a lenyomat illetve a papír nedvszívó képessége miatt a kis réseknél összefolyhat a tinta.

Mekkora a legnagyobb méretű pecsét, amit el tudtok készíteni?

A legnagyobb méretű fabélyegzőnk 8×10 cm, ekkora a legnagyobb felület, amihez pecsétet tudunk készíteni.

Mekkora az ideális méretű pecsét?

Maximum nagyjából 5×6 cm-es, ehhez megfelelő méretű tintapárnát is könnyebb találni illetve nem kell nagy nyomóerő a szép pecsétlenyomat készítéséhez.

Workshopokkal kapcsolatos kérdések

Hogyan zajlik egy workshop?

A workshopok időtartama körülbelül 3 óra, a workshop elején bemutatjuk a kézi pecsétkészítés technikáját, közösen átbeszéljük a trükköket, kaptok tippeket. Ezután – saját grafikáid alapján – elkészíthetsz két nagyjából 5×5 centiméter felületű pecsétet, amihez az alapanyagokat és az eszközöket mi biztosítjuk. Pecsétgrafika mintákkal is készülünk, melyeket megkapsz kinyomtatva, ezen a papíron fontos információkat is kapsz majd, hogy hol érdeme s beszerezni az eszközöket, alapanyagokat a pecsétkészítéshez.Az egyéni munka elkezdése előtt mindenkivel megbeszéljük, hogy a saját grafikájánál mire érdemes figyelni, szükséges-e azon valamilyen átalakítást finomítást végezni illetve a pecsétkészítés során is folyamatosan van lehetőség kérdezni.

Mit hozzak magammal?

Legalább két, viszonylag egyszerű grafikát, mintát, amit szeretnél pecsétként elkészíteni, nagyjából 4,7×4,7 centiméteres méretben.

Hogyan jelentkezzek a workshopra?

A jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni az aktuális workshopra.

A jelentkezést követően kapsz tőlünk egy emailt, melyben megtalálsz minden a workshoppal és a fizetéssel kapcsolatos információt.

Csak azoknak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akik előre befizetik a workshop díjának 50%-át, 4500 Ft-ot. Az összeg beérkezését követően visszaigazoló emailt küldünk.

Jöhetek gyerekkel is?

A pecsétkészítő workshopokat inkább nagyobb, 10 év fölötti gyerekeknek ajánljuk, mivel éles eszközökkel is dolgozunk. Ők szülői felügyelettel és segítséggel vehetnek részt a workshopon. Az esetleges személyi sérülésekért felelősséget nem vállalunk!

Mi történik, ha nem tudok eljönni a workshopra?

Ha regisztráció után kiderül, hogy mégsem tudsz eljönni, javasoljuk, hogy keress valakit magad helyett, hiszen a jelentkezés bármikor átruházható.

  • Ha 3 héttel a meghirdetett workshop előtt jelzed, hogy nem tudsz jönni, a már befizetett összeget visszautaljuk, vagy átjelentkezhetsz másik workshopra.
  • Amennyiben a meghirdetett workshop előtt 2 héttel jelzed, hogy nem tudsz jönni, a befizetett összeg felét utaljuk vissza, vagy átjelentkezhetsz másik workshopra.
  • Ha kevesebb mint 2 héttel a meghirdetett workshop előtt mondod le a jelentkezést, sajnos a már befizetett összeget nem tudjuk visszautalni és másik workshopra sem tudjuk áttenni a jelentkezésedet.

Mi történik, ha nekünk kell lemondani a workshopot?

A workshopot minimum 5 jelentkező esetén tartjuk meg.

Ha egy workshop- amire regisztráltál – nem indul el, akkor emailben vagy telefonon értesítünk és megbeszéljük, hogy visszautaljuk-e a befizetett összeget, vagy átregisztrálunk egy másik workshopunkra.